DIENSTEN

Inkoop parts &

category management

Bent u onderdelenfabrikant of distributeur van onderdelen? Zoekt u pragmatische hulp bij uw vraagstukken op het gebied van data, inkoop, category management, product management, onderdelencatalogus, pricing of marktintroductie? Met ons netwerk van aftermarket specialisten op zowel B2B als B2C niveau kunnen wij u met de meest uiteenlopende vraagstukken helpen. 

Wij verzorgen uw databehoefte;

Samen met u inventariseren wij welke data u nodig heeft om succesvol te kunnen opereren in de door u gewenste landen van de Europese automotive aftermarket. Hierbij kijken we ook naar data die u reeds voorhanden heeft in uw organisatie, zodat onnodige overlap wordt voorkomen. De volgende stap is het bepalen van de gewenste dataset die we in conceptvorm bij diverse dataleveranciers neerleggen, om hiermee passende offertes met elkaar te kunnen vergelijken. Deze offertes bespreken we gezamenlijk en wij verzorgen in overleg met u de juiste dataovereenkomst tussen uw organisatie en de betreffende dataleverancier(s).   

 

Wij verzorgen uw pricingmodel;

Een goed pricingmodel dat rekening houdt met de belangen van alle betrokken schakels in de supply chain, is essentieel voor een succesvolle marktintroductie en het commercieel uitbouwen van uw business in de Europese automotive aftermarket. Wij helpen u op weg met een goed pricingmodel, dat we desgewenst ook kunnen combineren met een concurrentieanalyse met andere concurrerende onderdelenfabrikanten in de IAM en/of OES.             

  

Wij verzorgen uw lokale aankoop van OES of IAM onderdelen;

Een gedegen concurrentievergelijking kan ook betekenen dat u de producten van uw concurrenten in de OES en/of IAM sector op productniveau wilt analyseren. Maar ja, wie regelt de aankoop? Met ons uitgebreide netwerk in de IAM en OES sector verzorgen wij de aankoop van de gewenste onderdelen in de Europese markt. Hierbij regelen we ook een controle op het meest actuele OES nummer.  

 

Wij verzorgen de exportdocumenten en transport van OE(S)-onderdelen;

Als de lokale aankoop van OES of IAM onderdelen door ons is geregeld, wilt u natuurlijk deze producten op de plaats van bestemming krijgen. Ook dit verzorgen wij in nauwe samenwerking met u en externe vervoerders zoals FedEx. 

 

Dyam kan u bijvoorbeeld helpen bij: 

•    Het aankopen van OES en/of IAM onderdelen, zodat u in een kortere periode uw reversed engineeringproces kunt uitvoeren. U regelt de reversed engineering, wij verzorgen het gehele aankoopproces! Hierdoor verkort u uw TIME TO MARKET in veel gevallen met meer dan 50%. 

•    Pragmatische hulp bij selectie en aankoop van de juiste data, zodat uw productmanagement de juiste beslissingen kan nemen. Denk hierbij aan wagenparkdata en productdata voor OES en/of IAM sector.  

•    Het sparren over de marktintroductie van een (nieuwe) productlijn; wij beantwoorden de vraag hoe u het verschil kunt maken t.o.v. de andere aanbieders in de markt. 

Ik wil graag meer info over inkoop parts & category management:

Handdruk